miabergholm
 
 

Your favorite photos collection

Use Add to favorites button to save photos in this list.
filter by tag

Tags

HDR

HDR

High Dynamic Range är en kamerateknik som just nu är extremt poppis att använda sig av för att framhäva sina foton på ett extremt coolt sätt. Landskapsbilder passar speciellt bra. Det finns ett antal extremt duktiga fotografer som använder sig av den här tekniken. Sök på HDR i Google så kommer det upp miljontals exempel. HDR är ett samlingsnamn för kamerateknik och bilder som klarar extremt stora intensitetomfång, det vill säga att man i samma bild kan ha både väldigt mörka och väldigt ljusa bildpunkter. Ett sätt att få fram detta genom är att ta flera exponeringar med sin kamera. Dom ska då vara normalt exponerad, underexponerad och överexponerad. Ju fler bilder man lägger samman, desto större omfång får man.

I och med att det blivit så otroligt populärt med den här effekten så har det kommit fram olika sätt att skapa ett HDR foto.

1. Man tar ett visst antal över- och underexponerade bilder och sätter ihop dom i Photoshop till en kontrastrik bild och sedan ökar mättnad och färg i bilden.

2. Man använder sig av Camera Raw och med dess inställningar så skapas en HDR bild. HDR Camera Raw

3. Man har en iPhone och med en viss app kan man enkelt skaffa sig en nybörjar HDR bild.

Den bilden som ni ser här har jag skapat i Camera Raw, det gick på ett kick.

1 comment. Would you like to comment?

Add your comment

bloglovin Fotobloggar bloggar Fotobloggar